08:23 01 Mart 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  2791
  Pratite nas

  Rusija ne namerava da se meša u odnose Vašingtona i Berlina, ali Moskva nikada nije skrivala da je bolji manji broj američkih vojnika na evropskom kontinentu, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

  To je unutrašnja stvar Sjedinjenih Američkih Država i pitanje bilateralnih odnosa između Vašingtona i Berlina, rekao je Peskov.

  Ne nameravamo da se mešamo u ovaj odnos niti ćemo ga komentarisati. Nikada nismo skrivali da što je manje američkih vojnika na evropskom kontinentu, to je mirnije u Evropi. Ovaj naš stav je dobro poznat, tim pre što od završetka blokovske konfrontacije u vreme ‘Hladnog rata’, zapravo, ne postoji nikakva očigledna opasnost i stvarna pretnja, a efemerne pretnje mogu se izmišljati koliko god hoćete“, objasnio je Peskov.

  Ranije je šef Pentagona Mark Esper izjavio da će iz Nemačke biti povučeno skoro 12 hiljada američkih vojnika, od kojih će većina (6,4 hiljade) otići kući, a ostatak će biti rpedislocirani u zemlje NATO-a u Evropi, uključujući Italiju i Belgiju.

  Tagovi:
  povlačenje snaga, Dmitrij Peskov, američka vojska
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga