22:30 09 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 1671
  Pratite nas

  Oni koji uvrede, nanesu štetu Rusiji imaće posla sa Vazdušno-desantnim snagama, izjavio je bivši komandant ovog roda vojske Vladimir Šamanov u intervjuu listu „Izvestija“.

  „Gde naredi vrhovni komandant, tamo, zajedno sa Vazdušno-kosmičkim snagama Rusije, i idemo. U Rjazanjskoj vazdušno-desantnoj školi se može videti plakat: Ko uvredi Rusiju, imaće posla sa Vazdušno-desantnim snagama“. To nisu obične reči, već konkretno upozorenje: imaćete posla sa nama“, rekao ej Šamanov.

  On je naglasio da su danas Vazdušno-desantne snage „najuniverzalniji“ deo ruskih Oružanih snaga. Padobranci prevazilaze svoje drugove iz drugih jedinica po ideologiji i borbenim sposobnostima, smatra Šamanov.

  Bivši komandant, danas poslanik Državne dume, podsetio je da nekad ruske padobrance porede sa američkim marincima, ali, po mišljenju Šamanova, postoje određene razlike.

  „Američki marinci čuvaju, kako oni kažu, nacionalne interese širom sveta, dok su Vazdušno-desantne snage Rusije instrument koji omogućava da se reše zadaci, pre svega odbrane teritorije zemlje, u saradnji sa saveznicima iz ODKB. Ako je to potrebno, obavljaju zadatke u inostranstvu“, zaključio je on.

  U Rusiji se obeležava dan Vazdušno-desantnih snaga – 90 godina postojanja. Ruski predsednik Vladimir Putin, u čestici padobrancima, izrazio je uverenost da ovaj rod vojske nikad neće razočarati i da će uvek braniti interese Rusije.

   

  Tagovi:
  padobranci, Rusija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga