13:38 14 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  31043
  Pratite nas

  Moskovski patrijarh i cele Rusije Kiril pozvao je vernike da ne veruju glasinama o njegovom bogatstvu i bogatstvu ostalih pravoslavnih vladika.

  „Kada čitate najužasnije stvari o patrijarhu, vladikama, sveštenicima, setite se da tamo obično nema ni kapi istine. Sve to ima za cilj da se iskompromituju oni koji propovedaju Božju istinu, kako bi narod prestao da ih sluša i veruje. Šta nam to pričaš, pogledaj samo šta pišu o tebi!“, rekao je juče patrijarh u Hramu Proroka Ilije u Moskvi.

  Dezinformacijama nekad podležu ne samo vernici, već i sveštenstvo. Poglavar ruske crkve je ispričao da ga je jednom prilikom jedan vladika zamolio za finansijsku pomoć iz ličnih sredstava, pozvavši se na to da, navodno, patrijarh poseduje bogatstvo od 6 milijardi dolara.

  „Ta glupost je došla do svesti i vladike i on je poverovao u nju“, požalio se patrijarh.

  „Sve što govore i pišu, ima za cilj da prestanemo da propovedamo Božju istinu. Čim počnemo da govorimo ono što se sviđa svetskim moćnicima, neće biti nikakve kritike na račun crkve. Sve će momentalno nestati. Na rukama će nas nositi“, rekao je on.

  Prema njegovim rečima, činjenica da crkvu danas ne nose na rukama, pokazuje da Crkva, kao uvek, tihim glasom, ali podržana Božjom silom, želi da se obrati ljudima, nadahnuta Božjom istinom.

  „Daj Bože da tako bude do kraja veka“, zaključio je poglavar Ruske pravoslavne crkve.

  Tagovi:
  Patrijarh Kiril, Kiril, Rusija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga