14:07 16 April 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  3628
  Pratite nas

  Zapadna antiruska propaganda ponavlja metode iz vremena hitlerovske Nemačke, kaže sekretar ruskog Saveta za bezbednost Nikolaj Patrušev. To je posebno vidljivo u baltičkim zemljama, kaže on. Kritikovao je i ukrajinske radikale da slede primere iz vremena nacističke Nemačke.

  „Internet-cenzura i tehnologije savremene zapadne propagande, uključujući antirusku, s vremena na vreme ponavljaju gebelsovske metode“, rekao je Patrušev u intervjuu za list „Rosijska gazeta“.

  Ideje o „crnokošuljašima“ i „smeđima“ koriste ideolozi obojenih revolucija za nasilnu smenu legalno izabranih vlada, dodao je on.

  „Pozivi za ujedinjenje protiv ‘zajedničkih neprijatelja’ među koje Zapad, bez ikakvih osnova, svrstava i Rusiju, stvaraju uslove za pojavu ideje o nacionalno-državnoj nadmoći“, dodao je on ističući da je to posebno vidljivo u baltičkim zemljama.

  Tamo vlasti, kako kaže, neskriveno guše svako drugačije mišljenje i bave se beskrupuloznom propagandom nacionalističkog i antiruskog sadržaja, a time se stvara odlična sredina za pojavu neonacista.

  Patrušev je bio oštar i prema savremenim radikalnim ukrajinskim nacionalistima za koje kaže da streme formiranju nacističke države i koji se u svom rusofobstvu nadahnjuju primerima hitlerovske Nemačke.

  „Nadahnjujući se primerima nacističke Nemačke ukrajinski neonacisti uništavaju prodavnice s ruskim natpisima, pale knjige na ruskom, a ponekad i ljude, kao u slučaju aktivista ‘Antimajdana’ u Odesi. Ukrajinski radikali zastrašuju svoje sugrađane  i ometaju normalne društveno-političke procese“, konstatovao je on.
  Tagovi:
  Ukrajina, Pribaltik, antiruska propaganda, Patrušev, Rusija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga