07:16 13 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 354
  Pratite nas

  Ruska kosmička agencija „Roskosmos“ objavila je satelitske fotografije luke u Bejrutu pre i posle jučerašnje eksplozije. Satelitske fotografije objavile su i jedna izraelska i jedna francuska kompanija.

  Prva fotografija je od 4. novembra 2019. godine, na njoj se vidi veliki broj magacina, hangara i drugih objekata u blizini vode. Druga fotografija je načinjena danas i na njoj se vide samo obrisi objekata u luci.

  Fotografije na napravio ruski satelit „Kanopsus -V“.

  Fotografije iz svemira objavio su objavile kompanija „Erbas spejs“, kao i izraelska kompanija „Imidž sat internešenal“.

  Erbas“ je objavio fotografije sa francuskog satelita „Plejade“. Na njima se vidi da su sva skladišta u luci uništena, a od stambenih zgrada ostale samo ruine.

  ​​Izraelska kompanija je na svojim objavljenim fotografijama obeležila razmere kratera koji je ostao nakon eksplozije, kao i površinu zahvaćenu udarnim talasom.

  ​​Takođe je prikazana fotografija kruzera „Orijent kvin“ koji se od siline udara prevrnuo.

  ​Snažna eksplozija odjeknula je juče u bejrutskoj luci. Od siline udara uništene su brojne zgrade, kako se procenjuje gotovo polovina tog dela grada.

  Bilans mrtvih i povređenih se stalno menja, a prema poslednjim podacima poginulo je 113 ljudi a nekoliko hiljada povređeno.

  Tagovi:
  fotografije, Bejrut, Roskosmos
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga