05:02 17 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 029
  Pratite nas

  Na spisku korisničkih naloga na Tviteru, kojima je ta američka kompanija dodelila specijalnu oznaku, našli su se i nalozi Saveta federacije i Državne dume Rusije, kao i nalozi ambasada Rusije u Velikoj Britaniji, Francuskoj i SAD.

  Međutim, naloge ruskih ambasada u Španiji i Belorusiji, na primer, „Tviter“ nije označio.

  Kompanija „Tviter“ najavila je da će početi sa označavanjem stranica medija koji su pod kontrolom vlasti, kao i naloga vlasti stalnih članica Saveta bezbednosti UN, visokih ruskih zvaničnika, uključujući ministra spoljnih poslova, ambasadore, zvanične predstavnike i glavne diplomatske lidere.

  Što se tiče obeležavanja medija pod državnom kontrolom, kompanija je saopštila da namerava da označi profile i samih medija i njihovih glavnih urednika i rukovodilaca. Kompanija će takođe prestati da uključuje takve naloge u „preporučene“.

  Oznaka „Ruski državni nalog“ već se pojavila na nalozima predsednika Ruske Federacije, Vlade Rusije i Dmitrija Medvedeva. Na stranicama novinske agencije „RIA Novosti“, „Vesti“ i „Vesti FM“, RT, lične stranice glavnog urednika RT, novinske agencije Rusija sevodnja, agencije „Sputnjik“ i mnogih drugih medija, stoji oznaka „Ruski državni medij“.

  Kompanija „Tviter“ je saopštila da se mediji sa „uređivačkom nezavisnošću“ koje finansira država, kao što su Bi-Bi-Si u Velikoj Britaniji i „En-Pi-Er“ u SAD neće markirati.

   

  Tagovi:
  oznaka, Rusija, Tviter
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga