06:30 09 Mart 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 391
  Pratite nas

  Ruski turistima koji nameravaju da idu na odmor u Crnu Goru treba da imaju u vidu da recidivi od masovne infekcije virusom korona nisu prošli, upozorila je zvanična predstavnica Ministarstva odbrane Rusije Marija Zaharova na brifingu u Moskvu.

  Prema rečima Zaharove, upravo pretnja masovnom infekcijom zahteva očuvanje preventivnih i ograničavajućih mera i pažljivo biranje stranih država za putovanje.

  Ona je podsetila da su ruski građani bili, gotovo glavni kontingent gostiju u Crnoj Gori. Upravo zato, dodala je ona, težnja crnogorskih vlasti da kompenzuje gubitke svoje turističke industrije je razumljiva. Ipak, po njenim rečima, Rusi treba da uzmu u obzir da je režim epidemije od virusa korone koji je objavljen 21. jula još uvek na snazi.

  Zaharova je preporučila građanima Rusije da procene rizike prilikom planiranja putovanja u inostranstvo, uzimajući u obzir konkretnu situaciju u svakoj državi ponaosob.

  „Da podsetim još jednom da su trenutno uspostavljeni letovi samo iz Rusije za Tursku, Veliku Britaniju i Tanzaniju. Naravno, moramo se setiti problema koji su bili povezani sa uvođenjem karantina i nemogućnošću da se ljudi vrate svojim kućama", zaključila je ona.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  Crna Gora, Rusija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga