06:26 09 Mart 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 2133
  Pratite nas

  Više uglednih naučnika i zdravstvenih radnika iz celog sveta složni su u oceni da ruska vakcina protiv virusa korona predstavlja izvanredan prodor u nauci i medicini. Oni su čestitali ruskim kolegama na ostvarenom dostignuću.

  Polina Stepenski iz bolnice u Izraelu istakla je da izraelski lekari savršeno dobro razumeju i apsolutno odobravaju tehnologiju i pristup ruskih naučnika.

  „Ruskim naučnicima i stručnjacima u zdravstvu pre svega želim da kažem: ‘Bravo!’ Napravili ste izuzetan proboj u nauci i medicini. Zahvalni smo vam za izvrstan posao koji ste uradili“, rekla je načelnica Odeljenja za transplantaciju koštane srži i imunoterapiju u slučaju malignih bolesti bolnice u sastavu izraelskog zdravstvenog centra Hadasa.

  Direktor kineskog Centra za ispitivanje respiratornih bolesti u gradu Guangdžou Džong Nanšan kaže da visoko ocenjuje vakcinu Insituta „Gamalej“ protiv virusa korona.

  Čestitao je Rusiji na tome što je registrovala vakcinu.

  „Ruska adenovirusna vakcina je bezbedna i treba uspešno završiti klinička ispitivanja“, rekao je on.

  Hildegand Ertl, profesorka u Centru za vakcine i imunoterapiju pri Institutu Vistar u Filadelfiji, ističe da iz svega što je videla ruska vakcina najviše obećava.

  Profesor virusologije na Univerzitetu Reding u Velikoj Britaniji Jan Džons ukazuje da postoji dovoljno informacija o rekombinantnim vakcinama na bazi adenovirusa da može da se govori o bezbednosti ove vakcine u uobičajenoj dozi.

  Suosnivač indijskog Istraživačkog centra Svadeši, Ašvani Mahadžan ističe da se posle pitanja efikasnosti vakcine pojavljuje se pitanje njene cene.

  „Smatram da će ruska vakcina na oba pitanja dati dobar odgovor“, ocenio je on.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  inostranstvo, naučnici, vakcina, Rusija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga