21:43 21 April 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 730
  Pratite nas

  Takmičenja vojnih igara doprinose jačanju mira i međusobnog razumevanja među državama i narodima, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin obraćajući se učesnicima Međunarodnog vojno-tehničkog foruma „Armija 2020“.

   

  „Najvažnije je što vojne igre doprinose jačanju mira i međusobnog razumevanja između država i naroda“, rekao je Putin.

  Predsednik je istakao da očekuje da će ruski timovi kao i uvek raditi koordinisano i precizno.

  Ruski lider izjavio je da je značajna izgradnja poverljivih odnosa u oblasti bezbednosti i vojno-tehničke saradnje.  

  „Dobro shvatamo koliko je važno graditi poverljive odnose u oblasti bezbednosti i vojno-tehničke saradnje i zajedno tražiti odgovora na nove izazove“, rekao je Putin u video-poruci učesnicima i gostima foruma „Armija 2020“ i Međunarodnih vojnih igara.

  Napomenuo je da ove godine ove velike manifestacije počinju istovremeno.

  „Uveren sam da će njihovi tradicionalno spektakularni i bogati programi imati samo koristi od toga“, dodao je ruski predsednik.

  Putin je naglasio da Međunarodne vojne igre već nekoliko godina služe za jačanje prijateljskih veza, otvorenu prijateljsku razmenu iskustava: vojnici iz različitih zemalja takmiče se u veštini, tehnici, stepenu obuke i discipline, proveravaju spremnost za prolazak kroz ozbiljna iskušenja i izvršavanje postavljenih zadataka u ekstremnim uslovima.

  On je takođe izrazio uverenje da će Međunarodni vojno-tehnički forum i Vojne igre poslužiti za jačanje međudržavnih veza u oblasti odbrane.  

  Međunarodni vojno-tehnički forum „Armija“, koji se 2020. godine održava šesti put, otvoren je u parku „Patriot“ u Podmoskovlju.

  Ove godine forum će prvi put biti održan istovremeno sa Međunarodnim vojnim igrama, a osim toga, prvi put će se u okviru foruma održati poseban klaster ratne mornarice.

  Tagovi:
  Putin, Rusija, Međunarodni vojno-tehnički forum „Armija 2020“
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga