02:12 04 Mart 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  Piše
  12421
  Pratite nas

  Načelniku Generalštaba Vojske Srbije generalu Milanu Mojsiloviću priređena je topla dobrodošlica na vojnom poligonu Alabino kraj Moskve, gde je danas počelo takmičenje u disciplini „Tenkovski biatlon“ na kojem učestvuju i srpski tenkisti.

  Predstavnici ruskog Ministarstva odbrane su u izložbenom centru „Dom prijateljstva“ preko razglasa pozdravili dolazak generala Mojsilovića i srpske delegacije, a zatim su članovi Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“, po želji domaćina i na oduševljenje svih prisutnih, specijalno za našeg generala izveli pesmu „Ovo je Srbija“ i kompoziciju „Marš na Drinu“.

  General Milan Mojsilović u Rusiji dočekan uz „Marš na Drinu“
  © Sputnik / Olivera Ikodinović
  Dobrodošlica za načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića na vojnom poligonu Alabino kraj Moskve.

  Tenkisti Vojske Srbije su danas imali prvu trku na „Tenkovskom biatlonu“, koji se održava u okviru Međunarodnih vojnih igara.

  Na ovogodišnjim Međunarodnim vojnim igrama, pored „Tenkovskog biatlona“, Vojska Srbije se takmiči u još dve vojne discipline: „Vojnom reliju“ i „Snajperskoj granici“.

  Pored toga, Međunarodne vojne igre prati i Festival nacionalne kulture koji je danas otvoren na poligonu Alabino. Svaka zemlja učesnica festivala na svom štandu u „Domu prijateljstva“ izlaže umetničke predmete i suvenire, knjige, turističke brošure, muzičke instrumente i druga obeležja svoje nacionalne kulture i istorije, a u takmičarskom i revijalnom delu umetnici iz tih zemalja nastoje da pesmom i igrom pokažu muzičku i folklornu tradiciju svoje zemlje.

  General Milan Mojsilović u Rusiji dočekan uz „Marš na Drinu“
  © Sputnik / Olivera Ikodinović
  Načelnik Generalštaba Vojska Srbije u Rusiji dočekan uz „Marš na Drinu“ i „Ovo je Srbija“.

  Ove godine pored Umetničkog ansambla „Stanislav Binički“ koji nastupa sa vojničkim marševima i drugim kompozicijama, Srbiju predstavlja i folklorna grupa KUD „Dimitrije Koturović“.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  Vojska Srbije, doček, srpski tenkisti, Milan Mojsilović, Rusija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga