23:52 18 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  Hospitalizacija Alekseja Navaljnog (308)
  3541
  Pratite nas

  Berlinska klinika „Šarite“ je u pismu omskim lekarima saopštila da se ruski bloger i opozicioni lider Aleksej Navaljni i dalje se nalazi u teškom stanju, izjavio je glavni lekar omske bolnice hitne pomoći Aleksandar Murahovski.

  „U subotu (22. avgusta) poslao sam pismo klinici ‘Šarite’ da smo spremni da sarađujemo sa nemačkim kolegama i da smo spremni da dostavimo sve podatke o analizama. I već juče (23. avgusta), dobili smo odgovor od klinike, u kojem su nam zahvalili i istakli da je Aleksej Navaljni u stabilnom teškom stanju. Nemačke kolege su nam veoma zahvalne i takođe ne sumnjaju da smo uspeli da spasimo život pacijenta“, objasnio je Murahovski.

  Navaljnom je u četvrtak pozlilo na letu iz Tomska u Moskvu. Avion je hitno sleteo u Omsku. Opozicioni lider prevezen je u bolnicu gde je pao u komu. U početku se pretpostavljalo da je Navaljni otrovan nečim što mu je sipano u čaj na aerodromu.

  U bolnici su saopštili da je trovanje samo jedan od mogućih uzroka stanja pacijenta. Zamenik glavnog lekara u bolnici u Omsku Anatolij Kaliničenko saopštio je kasnije da mu je zdravstveno stanje stabilno i da, prema rezultatima obavljenih ispitivanja, kod Navaljnog nisu pronađeni znaci trovanja, moždarnog udara, infarkta, infekcija, niti virusa korona. Ruski lekari smatraju da je glavna radna dijagnoza metabolički poremećaj koji je uzrokovao nagli pad šećera u krvi.

  Ruski bloger u subotu je iz Omska prebačen na kliniku u Berlinu na zahtev njegove supruge. Fond koji je organizovao prevoz Navaljnog saopštio je da je on dobro izdržao let, da se njegovo stanje nije pogoršalo, ali je i dalje kritično.  

  Tema:
  Hospitalizacija Alekseja Navaljnog (308)
  Tagovi:
  Aleksej Navaljni
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga