14:31 28 Septembar 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  Hospitalizacija Alekseja Navaljnog (201)
  0 134
  Pratite nas

  Nemački partneri su potvrdili nameru da sarađuju s Rusijom u cilju rasvetljavanja okolnosti u vezi sa ruskim opozicionarom Aleksejom Navaljnim, izjavio je predstavnik Tužilaštva Andrej Ivanov.

  Podsetimo, tužilaštvo i policija su počeli svoje istrage već prvog dana hospitalizacije Navaljnog u Omsku 20. avgusta.

  Rusko tužilaštvo je zatražilo od Nemačke da objavi informacije o ispitivanjima i preliminarnim dijagnozama ruskog blogera.

  „Od Nemačke je traženo da dostavi ruskim organima objašnjenja, podatke i dokaze za iznete preliminarne dijagnoze kao i dokumente s medicinskim podacima i analizama nemačkih stručnjaka kako za vreme transporta Navaljnog tako i i tokom boravka u bolnici ‘Šarite’ “, rekao je Ivanov.

  Dodao je i da je ruska strana spremna da, na bazi reciprociteta, dostavi Nemačkoj rezultate ekspertiza ruskih lekara.

  Šta se dogodilo s Navaljnim


  Navaljnom je prošle nedelje pozlilo na letu iz Tomska u Moskvu. Avion je hitno sleteo u Omsku. Opozicioni lider prevezen je u bolnicu gde je pao u komu. U početku se pretpostavljalo da je Navaljni otrovan nečim što mu je sipano u čaj na aerodromu.

  Lekari bolnice u Omsku saopštili su da mu je zdravstveno stanje stabilno i da, prema rezultatima obavljenih ispitivanja, kod Navaljnog nisu pronađeni znaci trovanja, moždarnog udara, infarkta, infekcija, niti virusa korona.

  Ruski bloger u subotu je iz Omska prebačen na kliniku u Berlinu na zahtev njegove supruge.

  Kasnije su nemački lekari iz klinike „Šarite“, u koju je smešten Navaljni, saopštili da rezultati njihovih analiza ukazuju na to da je Navaljni otrovan supstancom iz grupe holinesteraza.


   

  Tema:
  Hospitalizacija Alekseja Navaljnog (201)
  Tagovi:
  saradnja, Aleksej Navaljni, Nemačka, Rusija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga