07:48 21 April 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  Izbori i protesti u Belorusiji (641)
  2550
  Pratite nas

  Rusija bi u Belorusiji mogla da aktivira rezervne bezbednosne snage samo u slučaju da se situacija izmakne kontroli, kada se pod pretnjom nađu organi državne vlasti i civili, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

  „To je već jasno rekao i predsednik Rusije Vladimir Putin. Hipotetički gledano, to bi se desilo u slučaju ako bi se situacija otrgla kontroli, kada bi se stabilnost dovela u opasnost, ili pak ako bi se pod pretnjom našli organi državne vlasti ili životi građana i to kao rezultat ekstremističke delatnosti. To su vam kriterijumi“, rekao je Peskov.

  On je rekao i da je stav Kremlja da se takav scenario u Minsku neće ostvariti. Takođe je naveo i da se Rusija ni na koji način nije mešala u unutrašnja pitanja Belorusije.

  Sa druge strane, Peskov je naglasio da je Moskva zabrinuta ekonomskim posledicama svega što se u Belorusiji dešavalo nakon predsedničkih izbora.

  „Sve to što se događalo nije doprinelo ekonomskom razvoju i stabilnosti, štaviše, sasvim suprotno. Imajući u vidu da su i Rusija i Belorusija sastavni delovi naše Savezne države, naravno da je to tema koja nas zabrinjava“, dodao je.

  Pročitajte još:

  Tema:
  Izbori i protesti u Belorusiji (641)
  Tagovi:
  Dmitrij Peskov, Belorusija, Kremlj, Rusija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga