20:01 26 Novembar 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  Piše
  0 1010
  Pratite nas

  Međunarodne vojne igre koje se održavaju u Rusiji nisu samo takmičenje u odmeravanju snaga Oružanih snaga iz različitih država, nego su i događaj na kojem se prikazuje kultura zemalja-učesnica, među kojima je i Srbija.

  Tako se ovih dana u „Domu prijateljstva“ na vojnom poligonu Alabino kraj Moskve mogle čuti srpske pesme i videti srpske igre u izvođenju članova ansambla „Stanislav Binički” i članova KUD „Dimitrije Koturović”, koji predstavljaju Ministarstvo odbrane i Srbiju na ovoj prestižnoj međunarodnoj manifestaciji.

  Naši predstavnici su oduševili publiku i izazvali ovacije izvođenjem pesme „Ovo je Srbija“ i drugim pesmama, kao i spletom srpskih narodnih igara.

  Članovi hora, deo ansambla „Stanislav Binički“ i igrači KUD „Dimitrije Koturović“ učesnici su Festivala nacionalne kulture „Prijateljstvo bez granica“, pratećoj manifestaciji Međunarodnih vojnih igara.

   

  Umetnički program na Međunarodnim vojnim igrama
  © Sputnik / Olivera Ikodinović
  Naši predstavnici su oduševili publiku i izazvali ovacije izvođenjem pesme „Ovo je Srbija“ i drugim pesmama, kao i spletom srpskih narodnih igara.

   

  Predstavnici Srbije su svakog dana uključeni u različite programske tačke, a imali su čast da prvi dobiju celodnevno predstavljanje kulturne tradicije svoje zemlje u „Domu prijateljstva“ na poligonu Alabino.

  Međunarodne vojne igre trajaće do 5. septembra. Srbija se ove godine takmiči u tri discipline: „Tenkovski biatlon“ i „Vojni reli“, koji se održavaju u Rusiji, a takođe i u disciplini „Snajperska granica“ u Belorusiji.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  Rusija, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga