17:31 26 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  1232
  Pratite nas

  Ruska kompanija „Gasprom“ uložila je žalbu nadležnom sudu Poljske zbog odluke Uprave za sprečavanje monopola Poljske da kazni kompaniju zbog odbijanja saradnje u slučaju „Severni tok 2“ .

  Kako se navodi u izveštaju, žalbe su uputili nadležnom sudu Poljske 24. avgusta.

  U proleće prošle godine poljska Uprava za sprečavanje monopola je optužila „Gasprom“ i pet partnera kompanije (Engie“, „Uniper“, „OMV“, „Shell“ i „Wintershall Dea“) za kršenje antimonopolskog zakona zbog finansiranja izgradnje gasovoda „Severni tok 2“.

  U novembru je sud kaznio francusku kompaniju „Endži“ sa oko 45 miliona dolara, jer nisu pružili informacije koje imaju veze sa slučajem.

  Početkom ove godine poljska Uprava za sprečavanje monopola obratila se „Gaspromu“ sa zahtevom da pruže nove informacije u okviru postupka, a ruska strana je zatražila da obrazlože svoj zahtev.

  Poljska strana je odlučila da kazni „Gasprom“ sa 50 miliona evra zbog odbijanja da sarađuje, što je maksimalna kazna koju zemlja predviđa u tom slučaju.

  Iz „Gasproma“ su saopštili da informacije koje je poljska strana tražila nemaju nikakve veze sa antimonopolskom istragom.

  Pročitajte još:

   

   

  Tagovi:
  kazna, Severni tok 2, Gasprom
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga