15:25 11 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  Hospitalizacija Alekseja Navaljnog (308)
  0 81
  Pratite nas

  Senator, pukovnik GRU Aleksej Kondratjev, smatra da informacije o Alekseju Navaljnom koje je iznela nemačka vlada predstavljaju provokaciji koja, uz situaciju u Belorusiji, može da bude deo iste kampanje protiv Rusije. Reagovali su i drugi senatori,deputati Dume ističući da nisu predočeni nikakvi dokazi za tvrdnje o trovanju blogera.

  Izrazio je i žaljenje zbog toga što Rusija stalno mora da se bori protiv političkih, finansijskih sankcija, trpeći posledice hibridnih ratova Zapada.

  On je podsetio da je Rusija 2017. u potpunosti uništila svoje rezerve hemijskog oružja, kao i da Nemačka nije predočila nikakve materijale u vezi sa Navaljnim tako da je preuranjeno davati takve bučne izjave..
  „Potrebno je istražiti, jer jedni te isti inhibitori u jednom slučaju mogu biti lek a u drugom otrov“, dodao je.

  Da je Navaljni bio izložen bojevom otrovu on bi umro za 24 sata i ne bi imao šanse da preživi, uveren je pukovnik.

  Kondratjev smatra i da iza ove provokacije mogu da stoje SAD kako bi se obustavio projekat „Severni tok 2“.

  Povodom tvrdnji Berlina da je ruski bloger i opozicionar Aleksej Navaljni otrovan supstancom iz grupe „novičok“ ruski senator Konstantin Kosačov smatra da sada svoju reč treba da daju hemičari a ne političari.

  Svoje mišljenje izneo je i predsednik Komiteta Dume za međunarodna pitanja Leonid Slucki koji ističe da je Rusija zainteresovana da se ustanove stvarni uzroci za ono što se desilo Navaljnom, kao i da je Moskva u više navrata pokazala spremnost za saradnju.

  Tvrdnje o trovanju moraju biti potkrepljene dokazima da se to ne bi pretvorilo u provokaciju.

  Zamenik Komiteta Dume za odbranu Jurij Švitkin ističe da se Rusija ne bavi proizvodnjom hemijskih sredstava iz grupe „novičok“. Takve laboratorije nalaze se na teritoriji Gruzije i SAD.

  Optužbe na račun Rusije su apsurdne i bez ikakve argumentacije, dokaza.

   

  Tema:
  Hospitalizacija Alekseja Navaljnog (308)
  Tagovi:
  reagovanja, trovanje, Aleksej Navaljni
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga