16:39 14 April 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 19
  Pratite nas

  Ministarstvo spoljnih poslova Rusije pozvalo je Fejsbuk i Tviter, nakon što su ove društvene mreže blokirale naloge iz Ruske Federacije, da preispitaju takvu politiku u skladu sa međunarodnim normama.

  „Skrenuli smo pažnju na činjenicu da su društvene mreže Fejsbuk i Tviter još jednom blokirale, a zatim izbrisale 18 naloga i dve stranice navodno ruskog porekla pod izgovorom kršenja pravila servisa o neprihvatljivosti stranog mešanja“, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova na brifingu.

  Ona je objasnila da administracija ovih društvenih mreža opravdava svoju odluku i restriktivne mere zaključcima istrage sprovedene protiv izbrisanih naloga, koja se navodno zasniva na nekim podacima FBI-ja. Zaharova je takođe skrenula pažnju na činjenicu da su „autori naloga optuženi da pokušavaju da nametnu publici radikalno levičarski pogled, kao i da objavljuju kritike na račun oba američka predsednička kandidata“.

  „Navodno je utvrđena činjenica takozvanog koordinisanog, neautentičnog ponašanja, odnosno stranice su distribuirale sadržaj ruskih novinskih agencija bez obaveštavanja čitalaca o tome“, dodala je portparolka.

  Prma njenim rečima, stiče se utisak da američka strana jednostavno pokušava da održava na površini svoju omiljenu temu, te špekulacije koje su se, iz naše perspektive, istrošile i to rade specijalno u kontekstu predstojećih izbora u novembru u Sjedinjenim Američkim Državama.

  „Pozivamo ove internet platforme da preispitaju svoju politiku u pravcu poštovanja osnovnih međunarodnih pravnih normi, demokratskih principa u oblasti obezbeđivanja slobode govora i izražavanja“, zaključila je Zaharova i dodala da se ruska strana nada da će nadležne međunarodne strukture dati nepristrasnu procenu koraka ovih korporacija.

  Tagovi:
  Fejsbuk, Tviter, Marija Zaharova
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga