12:39 25 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 201
  Pratite nas

  Objavljivanje rezultata dve faze kliničkih testiranja ruske vakcine protiv virusa korona „Sputnjik“ u vodećem naučnom časopisu „Lanset“ potvrđuje visoki stepen poverenja, izjavio je ruski ministar zdravlja Mihail Muraško.

  „Svaki članak koji se objavljuje obavezno prolazi recenziju najistaknutijih i najboljih stručnjaka u toj oblasti. Objavljivanje u časopisu ‘Lanset’ znači uvek visoki stepen poverenja. Zato smatram da i čitava međunarodna zajednica misli da je ta objava znak kvaliteta objavljenog materijala“, rekao je on u intervjuu za TV „Rusija 1“.

  Vodeći međunarodni naučni časopis „Lanset“ objavio je rezultate kliničkih ispitivanja prve u svetu vakcine protiv virusa korone „Sputnjik“ i naveo da je ta ruska vakcina, ne samo efikasna u borbi protiv ove virusne infekcije, već i bezbedna.

  On je rekao da je vakcina Instituta „Gamalej“ zaštićena patentom i naučnici koji koriste podatke iz naučnih materijala to moraju da imaju u vidu.

  Ministar je istakao i da je pet vakcina protiv virusa korona ili već dobila dozvolu za ispitivanje u Rusiji ili je to u fazi razmatranja.

  Muraško je komentarisao i situaciju u Rusiji kada je reč o pandemiji virusa korona, istakavši da obnova aviosaobraćaja nije dovela do pogoršanja.

  Konstatovao je i da postoji pozitivna dinamika, da se broj pacijenata u medicinskih ustanovama za tri meseca smanjio dva puta.

  Rekao je da je trenutno na lečenju 90.000 pacijenata, a 2.500 ih je na respiratoru.

  Tagovi:
  vakcina, ministar
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga