11:02 27 Februar 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 151
  Pratite nas

  Gotovo niko od šefova država sada nije spreman da ode u Njujork na Generalnu skupštinu UN, predsednik Rusije Vladimir Putin takođe neće ići, ali će snimiti video govora, kako je predložila predsedavajuća strana, izajvio je portparol ruskog lidera Dmitrij Peskov.

  „Neće samo predsednik Putin odustati od puta u Njujork, već, praktično skoro niko sada nije spreman da ode u Njujork i s tim u vezi, predsedavajuća strana odlučila je da pozove šefove država i vlada da snime svoje govore koji će biti objavljeni na Generalnoj skupštini. Stoga će se glas našeg predsednika takođe čuti na Generalnoj skupštini ove godine“, objasnio je Peskov novinarima.

  Predsedavajući Generalne skupštine UN Tidžani Muhamed Bande ranije je dao predlog da se nedelja na visokom nivou održi bez prisustva državnih lidera. On je predložio da lideri i ministri država snime video-poruke koje će biti prikazane u septembru u sali Generalne skupštine, gde će prisustvovati najviše po dvoje diplomata iz svake zemlje. Kao alternativu emitovanju video-snimaka, on je predložio opciju u kojoj bi stalni predstavnici država pri UN čitali govore svojih lidera.

  Njujork, gde se nalazi sedište UN, našao se u središtu epidemije virusa korona u Sjedinjenim Američkim Državama. U najgorim danima u državi Njujork umiralo je više od 700 ljudi dnevno. U takvoj epidemiološkoj situaciji postalo je jasno da se godišnja sednica Generalnog skupštine UN u septembru na najvišem nivou neće odvijati u uobičajenom formatu.  

  Tagovi:
  UN, govor, Vladimir Putin, Dmitrij Peskov
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga