05:27 25 Septembar 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 721
  Pratite nas

  Ministarstvo odbrane Rusije će povećati spremnost za mobilizaciju ruske vojske i mornarice, saopštio je ministar Sergej Šojgu.

  „Radi daljeg povećanja spremnosti za mobilizaciju vojske i flote realizujemo plan koji je po ciljevima, zadacima i rokovima održavanja povezan sa aktivnostima drugih državnih organa“, rekao je Šojgu na sednici kolegijuma vojnog resora.

  Po njegovim rečima, izvode se kompleksne mobilizacione vojne vežbe pod rukovodstvom komandanata vojnih okruga i Severne flote na kojim se vežba prebacivanje snaga, državnih organa i ekonomije regiona na rad u ratnim uslovima.

  Ministar je naveo da su gubernatori na čelu komisija za mobilizaciju i štabova teritorijalne odbrane što „povećava kvalitet realizacije mobilizacionih događaja“.

  „Prema odluci vrhovnog komandanta, tokom godišnjih strateških vojnih vežbi proverava se spremnost državnih organa i industrijskih preduzeća da realizuju zadatke po pitanju osiguranja mobilnog pregrupisavanja Oružanih snaga u ratno vreme“, dodao je Šojgu.

  On je dodao da Rusija povećava brojnost snaga u posebno važnim pravcima na istoku zemlje. Između ostalog, tamo će biti raspoređena dva puka S-400 i PVO sistem „Buk-M1-2“.

   

  Tagovi:
  Sergej Šojgu, Rusija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga