19:19 21 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 160
  Pratite nas

  Međunarodna informativna agencija „Rusija sevodnja“, nezavisna neprofitna organizacija „Rosgonki“ i VTB banka (javno akcionarsko društvo) u okviru Formule 1 VTB Gran-pri Rusije 2020 prezentuju akciju „Molimo, dišite!“, namenjenu podršci lekara i volontera, koji učestvuju u borbi protiv virusa korona.

  Pred početak finalnih trka Formule 1 VTB Gran-pri Rusije 2020, gledaoci na tribini vozača Danila Kvjata će 27. septembra nositi majice sa natpisima „Molimo, dišite!“. Mapa Rusije na majicama sastoji se od portreta medicinskih radnika i volontera, koji se ove godine bore protiv koronavirusne infekcije.

  Gran-pri Rusije za 2020. godinu, koju sponzoriše VTB banka, održaće se u Autodromu Soči od 24. do 27. septembra sa gledaocima na tribinama, uz obavezno poštovanje svih uspostavljenih sanitarnih i epidemioloških normi. Zajedno sa Formulom 1, u okviru Grand-pri održaće se trke za podršku Formule 2.

  Akcija „Molimo, dišite!“ 

  Krajem maja je „Rusija sevodnja“ pokrenula onlajn-akciju „Molimo, dišite!“ u okviru koje sakuplja priče o lekarima, medicinskim radnicima, zaposlenima u bolnicama i volonterima širom Rusije na jedinstvenom tematskom portalu na sajtu ria.ru.

  Akcija predstavlja znak neizmerne ljudske zahvalnosti i želje za očuvanjem uspomena na one koji svakodnevno rizikuju svoje živote kako bi spasili živote drugih. Pokrenuta je na inicijativu agencije „Rusija sevodnja“ uz podršku Ministarstva zdravlja Ruske Federacije i Odeljenja za zdravstvo grada Moskva, pokreta „Volonteri-lekari“, Udruženja volonterskih centara i autonomne nevladine organizacije „Nacionalni prioriteti“ (sajt stopkoronavirus.ru). Sveruska državna televizijska i radiodifuzna kompanija  (VGTRK) je postala generalni partner akcije.

  Akciju su podržali i Dobrotvorni fond „Sistem“ (http://bf.sistema.ru/), televizijski kanal „Moskva 24“ (https://www.m24.ru/), izdavačka kuća „Argumenti i činjenice“ (https://aif.ru/), grupa za komunikacije „El Bi El“ (https://www.lbl.ru/), kao i federalni informativni portal NJUZ.ru (https://news.ru/).

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  virus korona, akcija, Formula 1
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga