03:08 20 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 520
  Pratite nas

  Velike strateške komandno-štabne vežbe „Kavkaz-2020“ grme na poligonima Rusije, manevri se izvode na unutrašnjim poligonima Južnog vojnog okruga, kopnenim avijacionim poligonima, kao i u vodama Crnog i Kaspijskog mora.

  Na poligonu Kapustin Jar u Astahanskoj oblasti trenutno je u toku priprema za sledeću fazu manevara. U ponedeljak je izveden scenario iskrcavanja mobilnog ešalona. To je spektakularan prizor, kada desetine helikoptera polete u vazduh sa stotinama padobranaca. Oni se spuštaju uz pomoć specijalne užadi, zauzimaju odbrambene položaje i čekaju prilaz glavnih desantnih snaga.

  Vežbe „Kavkaz-2020“ ne održavaju se samo na ruskim poligonima, već i u Abhaziji, Jermeniji i Južnoj Osetiji. Tokom noći je na poligonu Ašluk izvedena vežba u kojoj je motorizovana pešadija odbila napad dizverzione izviđačke grupe. Da bi učestvovala u manevrima, motorizovana pešadija izvela je marš od 800 kilometara u oklopnim vozilima.

  Na poligonu Prudboj vežbama padobranaca pružena je podrška iz vazduha. U nebo su se podigli Su-27 i Su-30SM, koji su u vazduhu sreli uslovnog protivnika i uvežbavali gađanje kopnenih ciljeva.

  Najbolji prizor odvijao se u vodama Kaspijskog i Crnog mora. Flota je izvela vežbu uništavanja uslovnog protivnika na obali, a u Crnom moru brodovi su odbili napad u samim vodama mora.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  Rusija, vojne vežbe, Kavkaz
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga