06:14 15 April 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  Hospitalizacija Alekseja Navaljnog (308)
  0 150
  Pratite nas

  Zadatak masovne dezinformacione kampanje Zapada u vezi sa situacijom oko ruskog blogera i opozicionara Alekseja Navaljnog nije identifikovanje razloga onoga što se dogodilo, već mešanje u stvari Rusije, izjavio je zamenik direktora Departmana za informacije i štampu ruskog Ministarstva inostranih poslova Ilja Timohov.

  „Treba istaći da ta masovna dezinformaciona kampanja, koja je bila pokrenuta na Zapadu oko situacije s Navaljnim, svedoči o tome da je njeni inicijatori, po svemu sudeći, ne vide kao njen glavni zadatak brigu o zdravlju ruskog državljanina i razjašnjenje pravih razloga njegove hospitalizacije, već mešanje u unutrašnje stvari Rusije“, izjavio je Timohov na sastanku privremene komisije Saveta Federacije o zaštiti državnog suvereniteta i sprečavanje mešanja u unutrašnje poslove Rusije.

  Kako je rekao, to se ostvaruje vršenjem pritiska na ruske unutarolitičke procese, kao i mobilizacijom sankcionih raspoloženja.

  Prema njegovim rečima, na takve zaključke podstiče spekulativna priroda antiruske retorike zapadnih zvaničnika, „u čijoj osnovi su trenutno neosnovane spekulacije i optužbe bez dokaza“.

  „Te optužbe nisu usmerene negde u rusku medijsku sferu, već konkretno protiv ruskih vlasti“, rekao je on.

  Istovremeno, dodao je da se zapadni političari, bez osvrtanja na međunarodne pravne i elementarne moralne norme, bave manipulacijom činjenicama i zamenom koncepata.

  Podsetimo, nemačka vlada je, pozivajući se na laboratoriju Bundesvera, saopštila da je ruski opozicionar „otrovan“ supstancom iz grupe hemijskih bojnih otrova „Novičok“. Nemačka klinika „Šarite“ saopštila je u sredu da je on otpušten iz bolnice.

  Pročitajte još:

  Tema:
  Hospitalizacija Alekseja Navaljnog (308)
  Tagovi:
  mešanje, dezinformaciona kampanja, Zapad, Aleksej Navaljni
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga