15:17 16 April 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  1170
  Pratite nas

  Rusija i Zapad se nalaze na jednoj od najnižih tačaka u informacionom pravcu od vremena Hladnog rata, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije.

  „Informaciono suprotstavljanje koje nama, i uopšte celom svetu, nameće evroatlantska zajednica – trenutno je dostiglo veoma tužne pokazatelje. Želela bih da kažem, naravno, najvišu tačku, ali se bojim to da izgovorim, jer nema granice njihovoj mračnoj kreativnosti. Može se reći da se u informacionom pravcu nalazimo na jednoj od najnižih tačaka od perioda Hladnog rata u našim odnosima sa Zapadom. Ali to je samo drugačiji kvalitet - tamo mogu da se mere tačke, dubina, dođe do dna, ali kvalitet je drugačiji“, izjavila je ona za okruglim stolom „Posle pandemije: informacioni ratovi u savremenom svetu. Zaključci za Rusiju“ u Savetu Federacije.

  Portparolka je podsetila da se kriza u informacionoj saradnji odvija u svetlu pandemije virusa korona.

  „Uprkos zdravom razumu i zajedničkim za celo čovečanstvo principima humanosti, naši zapadni partneri potpuno su zanemarili vrata mogućnosti koje je kriza, izazvana globalnom pandemijom, otvorila za naše države“, naglasila je ona.

  Zaharova je rekla da su ruski protivnici „iskoristili turbulencije koje vladaju u svetu, a negde i panična raspoloženja kao pogodne okolnosti kako bi podstakli antirusku informacionu kampanju“.

  Prema njenim rečima, ne treba očekivati udruživanje napora sa zapadnim zemljama u sferi saradnje na polju medija. Pre je logično predvideti porast pritiska na Rusiju i moskovske istomišljenike u toj oblasti, zaključila je Zaharova.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  Zapad, informaciono polje, Hladni rat, Marija Zaharova
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga