15:25 22 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 711
  Pratite nas

  Rusija planira da pojača potencijal nuklearne industrije, adekvatno odgovarajući na geopolitičke i tehnološke izazove, poručio je predsednik Rusije Vladimir Putin povodom Dana radnika u nuklearnoj industriji.

  „Istorija dokazuje da tako velika dostignuća, u sferi kao što je nuklearna industrija, nisu slučajna. Iza njih su naučne i inženjerske škole, rad na desetine preduzeća i hiljade ljudi, kvalitetno obrazovanje i sistemska priprema kadrova“, rekao je predsednik Putin.

  On je podvukao da dinamičan razvoj domaćeg nuklearnog kompleksa danas, kao i vraćanje prestiža i atraktivnosti rada za mlade u ovoj sferi dokazuju da „Rusija ima potencijal“. „I mi ćemo ga dosledno jačati, adekvatno odgovarajući na geopolitičke i tehnološke izazove 21. veka“, dodao je Putin.

  Predsednik se zahvalio svim radnicima u nuklearnoj industriji za kvalitetan rad i odlične rezultate, poželeo im uspeh.

  Ove godine ruska nuklearna industrija obeležava 75 godina postojanja. Državna korporacija „Rosatom“ je jedna od vodećih tehnoloških kompanija, koja objedinjuje energetiku, mašinstvo i građevinarstvo.

  „Rosatom“ je jedna od deset najvećih kompanija na svetu, u čijem sastavu je 400 preduzeća i organizacija i u kojima radi više od 250 hiljada zaposlenih.

  Pročitajte još:

   

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga