07:35 01 Decembar 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  Sukob u Nagorno-Karabahu (655)
  0 70
  Pratite nas

  Državna duma Rusije usvojila je na plenarnom zasedanju zajedničko saopštenje o situaciji u Nagorno-Karabahu u kome ruski parlamentarci pozivaju sukobljene strane da se vrate pregovorima. Takođe su izrazili spremnost da budu posrednici u stabilizaciji situacije.

  „Državna duma saopštava da je neophodan momentalni prekid vatre, sprečavanje eskalacije konfrontacije u regionu i ističe da ne postoji alternativa rešavanju situacije mirnim putem. Poslanici Državne dume pozivaju strane da se što pre vrate pregovaračkom procesu i spremni su da pruže posredničku pomoć u stabilizaciji situacije“, precizirano je u saopštenju.

  Ruski poslanici su izrazili ozbiljnu zabrinutost zbog naglog zaoštravanja situacije u zoni sukoba u Nagorno-Karabahu, koja je dovela do brojnih ljudskih žrtava, i odlučno osuđuju primenu sile sa obe strane.

  Saopštenje Državne dume biće prosleđeno predsedniku Rusije, vladi Rusije, parlamentima Azerbejdžana i Jermenije, kopredsedavajućim Minske grupe OEBS-a, Interparlamentarnoj uniji, Parlamentarnoj skupštini ODKB, Interparlamentarnoj skupštini zemalja-učesnica Zajednice nezavisnih država, Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope  i Parlamentarnoj skupštini OEBS.

  Pročitajte još:

   

  Tema:
  Sukob u Nagorno-Karabahu (655)
  Tagovi:
  Državna duma
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga