10:59 15 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  11051
  Pratite nas

  Oružane snage Rusije trenutno su na najvišem nivou borbene sposobnosti od Hladnog rata, navodi se u izveštaju londonskog Međunarodnog instituta za strateška istraživanja.

  U dokumentu pod nazivom „Modernizacija ruskih oružanih snaga – ocena“ navodi se da je za deset godina investicija i reformi ruska vojska postala profesionalnija i opremljenija.

  U istraživanju se beleže posebni uspesi u modernizaciji nuklearnih potencijala i vazdušno-kosmičkih snaga, kao i visok nivo borbene gotovosti kopnenih snaga i obnavljanje osoblja mornarice.

  „Danas su ruske oružane snage postale efikasan vojni instrument, a Moskva je pokazala spremnost da ga koristi ili da koristi pretnju od njegove upotrebe“, pišu autori izveštaja, ističući da je trenutna modernizacija vojske započela nakon sukoba u Južnoj Osetiji 2008. godine.

  Ranije je Ministarstvo odbrane na forumu „Armija 2020“ najavilo potpisivanje 41 ugovora za nabavku i modernizaciju vojne opreme u ukupnom iznosu od preko 1,16 triliona rubalja.

  Prema rečima zamenika ministra odbrane Alekseja Krivoručka kao rezultat ispunjenja ugovora u okviru državnog programa naoružanja, vojska će dobiti više od 500 novih vrsta tehnike, više od 80 hiljada raketa i municije. Pored toga, preko 100 oružja će biti remontovano i modernizovano.

  Pročitajte još:

   

  Tagovi:
  Oružane snage Rusije, Rusija, rusko naoružanje
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga