06:52 02 Decembar 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 190
  Pratite nas

  Ruski predsednik Vladimir Putin pozdravio je učesnike svečanosti posvećenoj 75. godišnjici Ujedinjenih nacija, istakavši da ta organizacija ostaje globalna struktura kojoj nema alternative i koja pruža priliku za multilateralni, ravnopravni dijalog.

  „Polazimo od činjenice da je UN bila i nastavlja da bude globalna struktura kojoj nema alternative i koja pruža mogućnost za multilateralni, ravnopravni dijalog, kao i partnersku saradnju u rešavanju najrazličitijih problema sa kojima se čovečanstvo suočava“, saopšteno je na sajtu Kremlja.

  Lider je istakao da Rusija aktivno podržava delatnost UN, dosledno se zalaže za jačanje njene centralne koordinacione uloge u svetskim poslovima, štiti potrebu da se poštuju norme i principi povelje organizacije.

  Kako je rekao Putin, ta organizacija je pozvana da jača mir i bezbednost, da doprinese političko-diplomatskom rešavanju kriznih situacija, kao i da osigura stabilan socijalno-ekonomski razvoj i zaštitu ljudskih prava.

  „Pod sloganom 'Zajednička budućnost zajedničkim snagama' obeležava se 75. godišnjica organizacije. Nesumnjivo je da samo zajedno možemo efikasno da se suprotstavimo globalnim izazovima 21. veka i da osiguramo miran, prosperitetan razvoj čovečanstva“, dodaje se u saopštenju.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  dijalog, ravnopravnost, UN, Vladimir Putin
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga