11:15 26 Novembar 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 260
  Pratite nas

  Danas se navršava 101 godina od dana formiranja vojske za veze. Oni, koji su odgovorni za nesmetanu komunikaciju svih rodova vojske, profesionalni praznik obeležavaju na svojim položajima, uključujući bataljon za veze avio-baze Hmejmim.

  Vezisti u Siriji poseduju najsavremenije tehnologije: mobilne satelitske stanice, zatvorenu vojnu mrežu i opremu za šifrovanje. Oni pomažu da se čuje glas najbližih iz Rusije. Svaki vojnik može da pozove porodicu u slobodno vreme.

  Bataljon za veze je obavljao i složenije zadatke. Kada su bili organizovani humanitarni koridori, u Moskvi su, uz pomoć organizovanih video-prenosa, pratili operaciju izbeglica - napuštanje teritorija koje su pod kontrolom militanata.

  „Bataljon za veze u vazduhoplovnoj bazi Hmejmim pruža komandi grupe sve vrste komunikacija. Obezbeđuje vezu sa nižim potčinjenim jedinicama, kao i komunikaciju sa komandantom trupa. U blizini bataljona za veze imamo dve telefonske govornice, odakle svaki vojnik može da kontaktira svoju kuću“, rekao je komandant čete za veze Vjačeslav Tarakanovski.
  Tagovi:
  Hmejmim, vojska, komunikacija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga