11:34 26 Novembar 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  126
  Pratite nas

  Direktor ruskog Centra „Gamaleja“ koji je napravio vakcinu protiv virusa korone „Sputnjik V“ smatra da to što je kompanija „Astra zeneka“ koja radi na oksfordskoj vakcini nastavila istraživanja, pokazuje da ona poseduje dokaze da smrt volontera u Brazilu nije povezana sa vakcinacijom.

  „Svi na ovom svetu, da li su vakcinisani ili ne, kao što znamo – umiru. Najvažnije je od čega će umreti. Ako dokažu sve vrste komiteta koje Astra zeneka, kao tokom bilo kojeg kliničkog testiranja ima, da je čovek umro od vakcine, to će biti loše za vakcinu. Ali to za sada nije dokazano. Ja mogu samo da izrazim saučešće zbog smrti tog čoveka“, rekao je Gincburg.

  Komentarišući nastavak testiranja, naučnik je pretpostavio da kompanija ima ozbiljne dokaze i razloge veruje da smrt čoveka nije povezana sa vakcinom.

  „Ako ne postoji uzročno-posledična veza i ako je to potvrdilo neko društvo lekara koje to može potvrditi u okviru protokola ovih istraživanja, naravno, treba nastaviti testiranja. Ako postoje neki nagoveštaji veze između ove dve pojave – vakcinacije i smrti – naravno, to treba zaustaviti, u skladu sa bilo kojim zakonodavstvom“, zaključio je Gincburg.

  Vakcina kompanije "Astra zeneka" na kojoj rade stručnjaci sa Oksforda trenutno prolazi kroz treću fazu testiranja u SAD. Juče su zdravstvene vlasti Brazila saopštile da je volonter koji je učestvovao u ispitivanju ove vakcine protiv virusa korona preminuo.

  Tagovi:
  vakcina, Rusija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga