08:30 02 Decembar 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  31615
  Pratite nas

  Rusiji nije potreban vojni savez sa Kinom, ali je teoretski moguće zamisliti tako nešto, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin na plenarnoj sednici Debatnog kluba „Valdaj“.

  „Sve se može zamisliti. Uvek smo polazili od toga da su naši odnosi postigli takav stepen saradnje i poverenja. Generalno, ovo nam nije potrebno, ali teoretski to sasvim možemo zamisliti“, rekao je Putin.

  On je podsetio da se održavaju redovne zajedničke vojne vežbe i na moru i na kopnu i u Kini i u Rusiji i dodao da Moskva i Peking neprekidno razmenjuju vojne prakse.

  Predsednik je naglasio da Rusija i Kina aktivno sarađuju u vojno-tehničkoj oblasti, a da postoje i projekti na vrlo osetljive teme.

  „Naši odnosi su tradicionalni, a obimi veliki. Ne radi se samo o kupoprodaji, već o razmeni tehnologija“, precizirao je Putin.

  „Tu postoje vrlo osetljive stvari, neću o tome sada javno da govorim, naši kineski prijatelji to znaju. Naša saradnja sa Kinom nesumnjivo povećava odbrambenu sposobnost kineske narodne armije“, naveo je predsednik i dodao da se ne može isključiti bliža saradnja u vojnoj oblasti.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  Rusija, Kina, Vladimir Putin
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga