14:39 27 Novembar 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 1292
  Pratite nas

  Predsednik Rusije Vladimir Putin utvrdio je Strategiju razvoja arktičke zone Rusije i osiguranje nacionalne bezbednosti do 2035. godine.

  U strategiji se navodi da snage koje se nalaze u arktičkoj zoni Rusije treba da dobiju savremeno naoružanje, dok baze treba da se modernizuju.

  „Realizacija osnovnih zadataka u sferi osiguranja vojne bezbednosti, zaštite i čuvanja državne granice Rusije u Arktičkoj zoni vrši se putem poboljšanja sastava i strukture Oružanih snaga Rusije, drugih snaga, vojnih formacija i organa u Arktičkoj zoni“, navodi se u dokumentu.

  Potrebno je osigurati „povoljan operativni režim u Arktičkoj zoni, uključujući održavanje nivoa borbene gotovosti ruske vojske“, dodaje se u tekstu.

  Strategija predviđa modernizaciju oružanih snaga savremenim tipovima naoružanja, vojne tehnike, adaptiranim za arktičke uslove i usavršavanje infrastrukture baza.

  Radi osiguranja bezbednosti u Arktičkoj zoni potrebno je obezbediti „upotrebu tehnologija i objekata infrastrukture dvostruke namene u interesima kompleksnog rešavanja zadataka u oblasti odbrane u Arktičkoj zoni“.

  Pročitajte još:

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga