23:15 18 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  1324
  Pratite nas

  Ministarstvo zdravlja Rusije preporučilo je za prevenciju virusa korona umifenovir, rekombinantni interferon alfa (IFN-α), a nakon kontakta sa zaraženom osobom i hidroksihlorokin.

  „U svetlu povećanja broja obolelih od kovida 19, preporučljivo je koristiti medikamentoznu prevenciju za određene grupe stanovništva, uključujući medicinske radnike“, navedeno je u dokumentu.

  Zdravim osobama i pacijentima iz rizičnih grupa - starijim i onima koji pate od hroničnih bolesti, Ministarstvo zdravlja preporučuje upotrebu rekombinantnog IFN-α u obliku kapi ili spreja, ili umifenovira po 200 miligrama dva puta nedeljno tokom tri nedelje.

  Pri jednom kontaktu sa osobom zaraženom virusom korona, Ministarstvo je u režim prevencije uključilo hidroksihlorokin ili rekombinantni interferon alfa zajedno sa umifenovirom.

  Kako je ranije saopštilo Ministarstvo zdravlja, šest lekova može da se koristi za lečenje korone: favipiravir, remdesivir, umifenovir, hidroksihlorokin, azitromicin (u kombinaciji sa hidroksihlorokinom) i interferon alfa.

  Prema preporukama ruskog Ministarstva, za sada nema nedvosmislenih zaključaka o njihovoj efikasnosti. Upotreba tih lekova dozvoljena je uz odluku lekarske komisije - ukoliko su potencijalne koristi za pacijenta veće od rizika.

  Pročitajte još:

   

   

  Tagovi:
  Ministarstvo zdravlja, virus korona, prevencija, lekovi
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga