16:20 06 Mart 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 331
  Pratite nas

  Ruske snage bezbednosti su u centralnoj Rusiji tokom prošle godine neutralisale 60 „spavajućih ćelija“ ekstremističkih organizacija, izjavio je sekretar ruskog Saveta bezbednosti Nikolaj Patrušev.

  „U posebno rizičnoj grupi su mladi migranti koji je ne prihvataju socijalno.kulturne obrasce ruskog društva i nosioci su ekstremističkih uverenja verskog karaktera. Oni predstavljaju bazu resursa za terorističke i ekstremističke organizacije“, rekao je Patrušev na on-lajn sednici o pitanjima nacionalne bezbednosti.

  On je, takođe, konstatovao da su radikalni islamski fundamentalisti pojačali aktivnosti s ciljem da islam prime lica koja tradicionalno nisu orijentisana ka muslimanskoj kulturi.

  „U cilju uvlačenja mladih u protivpravne akcije predstavnici radikalnih islamističkih fundamentalista pojačali su aktivnosti kako bi se u islam preobratili oni koji tradicionalno nisu tako orijentisani“, naveo je on.

  Naveo je i podatak da svoje pozicije u Rusiju jačaju i ekstremističke organizacije kao što si „Jehovini svedoci“, sajentolozi i druge.

  Reč je o organizacijama kojima je zabranjen rad u Rusiji.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  mladi, islam, ekstremisti, Rusija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga