19:29 15 April 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 2873
  Pratite nas

  Rusija i Kina su prve države na svetu koje su uspostavile bilateralne odnose zasnovane na principu nekonfrontacije sa trećim zemljama, izjavila je predsednica Saveta Federacije Rusije Valentina Matvijenko tokom video-konferencije međuparlamentarne komisije o saradnji između Federalne skupštine Ruske Federacije i Nacionalnog narodnog kongresa Kine.

  „Rusija i Kina su prve u svetu uspostavile odnose novog tipa, na principima odbijanja konfrontacije sa trećim zemljama. Odnosi se zasnivaju na dijalogu i partnerstvu, nepokolebljivim principima poštovanja suvereniteta, uzajamnog poverenja, dobrosusedstva, uvažavanja interesa jednih i drugih" rekla je Matvijenko.

  Prema njenom mišljenju, tome su pomogli posebni odnosi lidera dveju zemalja.

  „Između ruskog predsednika Vladimira Putina i kineskog predsednika Si Đinpinga razvio se poseban odnos zasnovan na poverenju, uspostavljen je stalni politički dijalog koji određuje opštu klimu rusko-kineskih odnosa u svim oblastima“, navela je ona.

  Predsednica Saveta federacije Rusije takođe je visoko ocenila nivo parlamentarnih veza između Rusije i Kine, koje su postale važan deo sveobuhvatne saradnje i strateške interakcije Moskve i Pekinga.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  saradnja, Kina, Rusija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga