12:40 03 Decembar 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  Sukob u Nagorno-Karabahu (660)
  0 030
  Pratite nas

  Moskva je dobila informacije o prebacivanju militanata sa Bliskog istoka u Nagorno-Karabah, kojima su „ruke do lakata uprljane krvlju“. Takve akcije bi mogle da izazovu pojavu terorističke enklave na Južnom Kavkazu, upozorila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

  „Prema dobijenim informacijama, u toku je prebacivanje pripadnika međunarodnih terorističkih organizacija sa Bliskog istoka u zonu nagorno-karabaškog sukoba. Njima su, kao što smo već govorili, ruke do lakata uprljane krvlju. Reč je o radikalno nastrojenim plaćenicima. Oni propagiraju ideologiju džihadizma“, izjavila je Zaharova na brifingu.

  Prema njenim rečima, sve to ne može da ne izazove ozbiljnu zabrinutost Moskve, jer „takav razvoj situacije u perspektivi može da dovede do formiranja nove terorističke enklave, sada već na Zakavkazju“.

  Zaharova je dodala da je neophodno da Jerevan i Baku rade na primirju.

  „Moskva poziva strane u sukobu u Nagorno-Karabahu da pokažu maksimalnu uzdržanost, ne dopuste mešanje spoljnih sila i da u praksi rade na prekidu vatre i obnavljanju pregovora“, dodala je ona.

  Ranije je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio da oko 2.000 plaćenika sa Bliskog istoka učestvuje vojnom konfliktu u Nagorno-Karabahu i da njihovo prebacivanje mora da stane.

  Pročitajte još:

  Tema:
  Sukob u Nagorno-Karabahu (660)
  Tagovi:
  Marija Zaharova, teroristi, Enklava, Nagorno Karabah, džihadisti
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga