20:16 22 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  Bajden ili Tramp: Američki izbori 2020. (154)
  12366
  Pratite nas

  Nakon što je Džozef Bajden proglasio pobedu na predsedničkim izborima u Americi, ruski senator Konstantin Kosačov kaže da još nema zvaničnih rezultata i da nisu isključeni ni „sudska razmatranja“ koje je najavio tim Donalda Trampa, kao i neki preokreti.

  Situacija još jednom potvrđuje, kaže on, da nema nedvosmislenog, bezuslovnog i ubedljivog pobednika.

  „Postoje podele i međusobno isključivi pogledi društva na to kako vide Ameriku u budućnosti. Ma ko da pobedi on neće imati apsolutno moralno pravo da govori o tome da čitava Amerika stoji iza njega“, naveo je Kosačov na Fejsbuku.

  Kako je naveo, mnogi sada govore o pobedi Bajdena, uz sve sporne momente kako u predizbornoj kampanji tako i u američkom izbornom sistemu u celini.

  Ako se stvari posmatraju objektivno, sa evropske tačke gledišta, logično i pravedno izgleda pobeda onoga ko je prikupio većinu neposrednih glasova birača, a to je „očigledno Bajden“, dodao je on.

  Čitav liberalni svet, saveznici SAD i svi koji koji su računali na ideološku neravnodušnost poslednje naddržave, danas su oduševljeni, navodi Kosačov.

  „Zato se sa pobedom demokrata može očekivati revanš svih nekonzervativnih snaga u čitavom svetu, To znači – više rusofobije u Evropi, više smrti u Donbasu i drugim gorućim tačkama u svetu, kao i više sankcija s političkim motivima, ako govorimo o direktnim posledicama“, napisao je on.

  Tema:
  Bajden ili Tramp: Američki izbori 2020. (154)
  Tagovi:
  Kosačov, izbori, Amerika
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga