16:59 03 Mart 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  Sukob u Nagorno-Karabahu (716)
  0 90
  Pratite nas

  Komandant ruskog mirovnog korpusa u Nagorno-Karabahu general-pukovnik Rustam Muradov održao je razgovore sa jermenskim vojskovođama i razgovarao o detaljima misije, izjavio je za Sputnjik izvor u štabu ruskih mirovnih snaga.

  „Juče je komandant ruskih mirovnih snaga u zoni nagorno-karabaškog sukoba general-pukovnik Rustam Muradov razgovarao sa jermenskim ministrom odbrane (Davidom Tonojanom) i načelnikom Generalštaba Oružanih snaga Jermenije (Onikom Gasparjanom)“, rekao je izvor.

  Strane su razgovarale o različitim aspektima dovođenja mirovnih snaga i postavljanja osmatračnica u Lačinskom koridoru i Nagorno-Karabahu, uključujući i pitanja bezbednosti.

  Prema njegovim rečima, komanda ruskih mirovnih snaga takođe je organizovala komunikaciju sa azerbejdžanskim Ministarstvom odbrane.

  U sredu je načelnik Glavne operativne uprave Generalštaba Oružanih snaga Rusije Sergej Rudskoj saopštio da je tokom dana u Nagorno-Karabah prebačeno 414 pripadnika ruskih mirovnih snaga i nekoliko desetina automobila i drugih vozila, kao i osam helikoptera i bespilotnih letelica. Grupa bi trebalo da se sastoji od ukupno 1.960 vojnika sa malokalibarskim oružjem, 90 oklopnih transportera, 380 vozila i druge tehnike.

  U noći 10. novembra Rusija, Azerbejdžan i Jermenija potpisali su sporazum o prekidu vatre u Nagorno-Karabahu. U njemu se navodi da se azerbejdžanska i jermenska vojska zaustavlja na zauzetim položajima i da će razmeniti zarobljenike.

  Pročitajte još:

  Tema:
  Sukob u Nagorno-Karabahu (716)
  Tagovi:
  Azerbejdžan, Rusija, Jermenija, Nagorno Karabah
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga