22:25 24 Februar 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 180
  Pratite nas

  Sjedinjene Američke Države i njihovi saveznici, koji su pozvali na bojkot konferencije o izbeglicama u Damasku, ponovo pokazuju dvostruke standarde prema Siriji, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

  „Sjedinjene Američke Države i njihovi najbliži saveznici, koji su uporno pozivali na bojkot konferencije, još jednom su pokazali dvostruke standarde prema Siriji, jer je potreba za povratkom izbeglica u Siriju direktno navedena u Rezoluciji 2254 Saveta bezbednosti UN. Ona predstavlja osnovu za međunarodne napore na promociji sveobuhvatnog rešavanja sirijske krize“, istakla je Zaharova.

  Međunarodna konferencija o povratku izbeglica održana je u Damasku 11. i 12. novembra. Na konferenciji je najavljeno učešće delegacija iz 27 zemalja i predstavnika 12 međunarodnih organizacija. Ujedinjene nacije predstavljene su kao posmatrači. Rusku delegaciju činili su stručnjaci iz više od 30 ministarstava i resora.

  Oružani sukob u Siriji traje od 2011. godine. Krajem 2017. godine objavljeno je o pobedi nad terorističkom grupom DAEŠ u Siriji i Iraku. U pojedinim oblastima ovih zemalja nastavlja se čišćenje militanata. Trenutno je u prvom planu političko rešenje, obnova Sirije i povratak izbeglica.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  izbeglice, SAD, Sirija, Marija Zaharova
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga