07:00 10 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  Sukob u Nagorno-Karabahu (721)
  0 203
  Pratite nas

  Ruske mirovne snage postavile su do danas 12 osmatračnica u zoni sukoba u Nagorno-Karabahu, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

  Osmatračnice će vršiti celodnevno praćenje situacije u Karabahu.

  U zoni odgovornosti „Jug“ završeno je raspoređivanje devet osmatračnica. Jedinice 15. mirovne brigade postavile su prethodnog dana pet osmatračkih punktova u ovoj zoni odgovornosti.

   

  Karta osmatračnica ruskih mirovnih snaga u Nagorno-Karabahu
  © Foto : Ministarstvo odbrane Rusije
  Karta osmatračnica ruskih mirovnih snaga u Nagorno-Karabahu

  U zoni odgovornosti „Sever“, posle marša iz područja Mardakert, jedinice su do petka postavile tri osmatračnice. Za subotu je planirano da se završi postavljanje još pet kontrolnih punktova u ovoj zoni.

  Sporazum o Karabahu

  Lideri Rusije, Azerbejdžana i Jermenije, Vladimir Putin, Ilham Alijev i Nikol Pašinjan, potpisali su 10. novembra zajedničku izjavu o potpunom prekidu borbenih dejstava u Nagorno-Karabahu. Kako se navodi u izjavi, jedan deo regiona prelazi pod kontrolu Azerbejdžana, strane će razmeniti zarobljenike, a ruske mirovne snage biće raspoređene duž kontakt linije i duž Lačinskog koridora koji povezuje Karabah sa Jermenijom.  

  Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, u sastavu ruskog mirovnog kontingenta u zoni sukoba u Nagorno-Karabahu biće 1960 vojnika, 90 oklopnih transportera, 380 jedinica automobilske i specijalne tehnike.

  Pročitajte još:

  Tema:
  Sukob u Nagorno-Karabahu (721)
  Tagovi:
  mirovne snage, ruski mirovnjaci, Nagorno Karabah
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga