23:24 01 Mart 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  1522
  Pratite nas

  Odelo možda ne čini čoveka, ali, pored onoga što govori, stil odevanja jednog političara umnogome može da odredi raspoloženje auditorijuma prema njemu, pre svega koliko će ga ozbiljno shvatiti. Na ruskoj političkoj sceni niko tako dobro ne poznaje „dres kod“  kao šef diplomatije Sergej Lavrov.

  Tako kaže ekspert za ta pitanja ─ konsultant za imidž Julija Bevzenko.

  Ona ističe da je klasični stil uz pravilno slaganje boja, u skladu sa figurom, najoptimalniji za političara, jer tako svesno stvara sliku stabilnog i ozbiljnog čoveka kojem se može verovati. Zato kaže da se Lavrov može smatrati ikonom stila među ruskim političarima.

  S druge strane, svi oni koji se rukovode željom da se oblače efektno, da nose upadljive aksesoare, da kežual elemente kombinuju sa klasičnim stilom ili se oblače previše moderno ─ na pogrešnom su putu.

  „To se često dešava jer kraj sebe nemaju ili stilistu ili protokol. Jedna od grešaka koju često prave žene političari jeste – kežual oblačenje na sastancima ili nekim drugim manifestacijama“, kaže ona i otkriva neka od pravila ─ čarape nikad ne smeju biti tamnije od donje strane suknje, svetla obuća se uopšte ne nosi, izuzev leti i samo na događajima u „opuštenoj varijanti“.

  Jedna od kardinalnih grešaka je dolazak u farmerkama na važne sastanke, ali isto tako nedopustivo je i kada pojedini političari po svaku cenu žele da se razlikuju od drugih.

  Ona tu posebno ističe ono od čega boluju političari istočne Evrope ─ potreba da se previše ističu, noseći detalje koji „bodu oči“ i upadljive boje koje se teško sa bilo čime uklapaju.

  „Gruba, ali veoma česta greška je i potreba da se bude previše moderan. Koju dužnost obavljaš? Poslanik sam Dume. A vi se tamo bavite modom? Uzak rever i kravata neki su od znakova. Ali, ma koliko se baviš problemima naroda, ljudi će misliti da te to ne interesuje, već da te zanima moda“, zaključuje Bevzenko.
  Tagovi:
  političar, stil, Sergej Lavrov
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga