17:44 14 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 992
  Pratite nas

  Jedinice protivvazduhoplovne (PVO) Tuljske gardijske vazdušno-desantne vojske izvele su vežbe u blizini Naro-Fominska. Na obukama su koristili najnovije izviđačko i PVO oklopno vozilo BTR-MRU-D, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

  „Glavni akcenat tokom vežbi bio je praktičan rad na najnovijim sistemima izviđanja i nadzora vazdušnih objekata u cilju organizovanja visokokvalitetne protivvazduhoplovne odbrane trupa tokom marša i likvidacija aviona na malim visinama“, navodi se u saopštenju.

  Najnovije borbeno vozilo za izviđanje i kontrolu PVO BTR-MRU-D, napravljeno je na bazi BTR-MDM „Rakuška“, omogućava otkrivanje vazdušnog napada u kratkom roku.

  BTR-MDM „Rakuška-M“ je višenamenski amfibijski modernizovani oklopni transporter. Projektovan da poveća mobilnost desantnih snaga i njihov brzi prelazak na željeno područje. Oklopni transporter se koristi i u vodi i na neravnim terenima.

  Vozilo na putu može da razvije brzinu do 70 kilometara na sat i preveze 13 vojnika na udaljenost od 500 kilometara bez dodatnog punjenja rezervoara. „Rakuška“ je odlična za isporuku municije, rezervnih delova za vojnu opremu i goriva.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  vazdušno-desantne jedinice, Rusija, oklopno vozilo
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga