16:03 03 Mart 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  12147
  Pratite nas

  Novinar Pavel Zarubin pokazao je u reportaži za televiziju „Rusija 1“ set poklona koje je dobio svaki učesnik samita Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje, na kojem je učestvovao i ruski predsednik Vladimir Putin. Posebnu pažnju svih učesnika privukla je igračka na Putinovom stolu.

  Učesnici samita su dobili tablicu sa nazivom zemlje, značku sa simbolom samita i nekoliko suvenira.

  Novinar je primetio da je predsednik bio iznenađen novim stvarima na stolu. Tokom pauze, kako je rekao Zarubin, na Putinovom stolu bili su i drugi suveniri. Pažnju šefa Rusije privukle su monete, kao i raznobojna igračka sa jednim okom.

  „Putin ne samo da razgleda, nego odlučuje i da na stolu izgradi određenu strukturu. Kutija sa spomen-monetama služi kao postolje“, ispričao je voditelj o „sudbini“ igračke.

  Kako se kasnije ispostavilo, u pitanju je bio privezak za ključeve.

   „Kakve veličine bi trebalo da budu ključevi na takvom privesku?“, zapitao se novinar, pretpostavljajući da uz njega treba nositi ključeve koji su najvažniji za svaku zemlju.

  Putin je u petak učestvovao na samitu foruma „Azijsko-pacifička ekonomska saradnja“, koji je ove godine održan u onlajn-formatu. Organizacijom sada predsedava Malezija.

  Tagovi:
  igračka, misterija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga