11:15 16 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  Sukob u Nagorno-Karabahu (721)
  0 70
  Pratite nas

  Prekid vatre se poštuje duž cele kontakt linije u Nagorno-Karabahu, rekao je novinarima portparol Ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov.

  „Na teritoriji Nagorno-Karabaha nastavlja se izvršavanje zadataka ruskog kontingenta mirovnih snaga. U severnoj i južnoj zoni odgovornosti vrši se 24-časovno nadgledanje situacije i kontrola poštovanja prekida vatre od strane ruskih mirovnih snaga na 23 osmatračnice. Prekid vatre primećuje se duž cele kontakt linije“, precizirao je Konašenkov.

  Portparol Ministarstva dodao je da se za poslednja 24 časa u Karabah vratilo 2.334 izbeglice, a ukupno se u svoja prebivališta uz pomoć mirovnih snaga vratilo više od 11 hiljada stanovnika.

  Lideri Rusije, Azerbejdžana i Jermenije, Vladimir Putin, Ilham Alijev i Nikol Pašinjan, potpisali su 10. novembra zajedničku izjavu o potpunom prekidu borbenih dejstava u Nagorno-Karabahu. Kako se navodi u izjavi, jedan deo regiona prelazi pod kontrolu Azerbejdžana, strane će razmeniti zarobljenike, a ruske mirovne snage biće raspoređene duž kontakt linije i duž Lačinskog koridora koji povezuje Karabah sa Jermenijom. 

  Pročitajte još:

  Tema:
  Sukob u Nagorno-Karabahu (721)
  Tagovi:
  Igor Konašenkov, prekid vatre, Nagorno Karabah
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga