10:04 28 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  1322
  Pratite nas

  Rusija smatra da u potpunosti treba poštovati sve tačke Sporazuma o otvorenom nebu, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova televiziji „Rusija-24“.

  „Sporazumi se moraju realizovati u potpunosti, a ne selektivno, kako su to mnogi naši zapadni partneri naučili i savršeno savladali. Poći ćemo od onoga što je napisano, zabeleženo, od čega proizilazi ovaj sporazum, od čega se sastoji i sve mora biti jasno sprovedeno. Našim partnerima smo o tome već rekli i to stalno ponavljamo i u javnosti", primetila je Zaharova.

  Ona je skrenula pažnju da pored direktnih političkih koraka „iz nekog razloga zapadni partneri smatraju da je potrebno svaku akciju povezati sa nekom vrstom informativne kampanje i od ovoga napraviti još jedan skandal, izmisliti nešto što ne postoji, a Rusiju optužiti za ono za šta smo možda sami krivi“.

  Prema njenim rečima, u slučaju Sporazuma o otvorenom nebu situacija eskalira već nekoliko godina stalnim neosnovanim optužbama protiv Rusije.

  Podsetimo, Sjedinjene Američke Države su 22. novembra zvanično izašle iz Sporazuma o otvorenom nebu. S tim u vezi, Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je da će Moskva tražiti čvrste garancije od država preostalih u Sporazumu o otvorenom nebu da će ispunjavati svoje obaveze.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  Rusija, Sporazum o otvorenom nebu, Marija Zaharova
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga