19:32 13 April 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  1583
  Pratite nas

  Kurs konfrontacije koji vodi Berlin prema Rusiji, a koji se ogleda kroz neosnovane optužbe i uvođenje sankcija nanose ozbiljnu štetu vezama dve države, zbog čega Moskva poziva Nemačku da odustane od agresivne retorike i vrati se dijalogu.

  Zamenik ruskog šefa diplomatije Vladimir Titov razgovarao je danas sa nemačkim ambasadorom u Moskvi Gezom Andersom fon Gajrom. Tom prilikom dvojica diplomata su analizirali stanje i perspektive rusko-nemačkih odnosa u pozadini njihove nedavne degradacije.

  Titov je ukazao nemačkom diplomati da kurs konfrontacije koji vodi Berlin prema Rusiji i koji se ogleda u neosnovanim optužbama, odbijanju saradnje u mnogim oblastima i uvođenju sankcija nanosi ozbiljnu štetu decenijskim vezama i uzajamno korisnoj saradnji dve države u različitim oblastima.

  „Nemačka strana je pozvana da odustane od agresivne retorike, metoda obuzdavanja i pritisaka i vrati se dijalogu u cilju promocije pozitivne agende u bilateralnim odnosima i spoljnopolitičkoj saradnji“, naglasili su u ruskom MIP-u.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  Nemačka, Rusija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga