09:35 18 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  3770
  Pratite nas

  Nova žrtva ruskih šaljivdžija ovaj put je bio kanadski premijer Džastin Trudo, kojem su se predstavili kao švedska eko-aktivistkinja Greta Tunberg i pozvali ga „da se ne igra rata“.

  Prankeri Vladimir Kuznjecov (Vovan) i Aleksej Stoljarov (Leksus) predstavili su se kao 17. godišnja aktivistkinja i saopštili Trudou o stvaranju „kluba predsednika i šefova država“ koji je podržavaju. Zatim su pitali kanadskog premijera da li pristaje da se pridruži „zatvorenom klubu“.

  „Mislim da jedan razgovor nije dovoljan. Verovatno možemo da se složimo sa principima. Ali pre nego što se moja zemlja i ja pridružimo, zaista bih voleo, ako je moguće, da mi pošaljete detaljno objašnjenje o čemu se radi. Mislim da ću to pozitivno razmotriti“, odgovorio je Trudo.

  Zatim su Vovan i Lekus u ime aktivistkinje izjavili da je princ Hari njen prijatelj i zatražili od političara da se pozabavi njime.

  „On još uvek nije u Kanadi, bio je ovde, ali pošto on donosi odluke unapred, mogu da vas uverim da ga Kanađani takođe veoma vole. Pre svega – ja. Vodio sam nekoliko sjajnih razgovora s njim i nestrpljivo čekam mogućnost da provedem s njim više vremena, ukoliko on to poželi. On je trenutno u složenoj situaciji sa porodicom i britanskim medijima. Želim mu sve najbolje u izgradnji njegove budućnosti“, rekao je premijer Kanade.

  Na kraju razgovora, Vovan i Lekus pozvali su premijera da utiče na NATO i Donalda Trampa i „da se ne igra rata“.

  „I ja sanjam o svetu u kojem vojnici nisu potrebni, ali još uvek ne živimo u tom svetu. Nažalost, za to su potrebni ljudi koji se protive onima koji nanose štetu nevinima. Ali zaista cenim tvoje osećajne reči i uvek mislim kako možemo da koristimo različite metode da dođemo do mira“, rekao je on.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  Vovan i Leksus, Džastin Trudo, prankeri
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga