22:36 17 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  222214
  Pratite nas

  Ruski protivavionski raketni sistemi mogu da unište udarne izviđačke bespilotne letelice, uključujući turski „Bajraktar TB2“, piše ruski list VPK („Vojno-industrijski kurir“).

  Jedno od efikasnih sredstava protiv napada dronova su kompleksi „Tor-M2KM“. Oni mogu istovremeno da otkriju 48 ciljeva, prate deset i pogađaju četiri. „Bajraktar ​​TB2“ „nema šanse da preživi u dometu ovog sistema protivvazduhoplovne odbrane (PVO), navodi se u članku.

  Još jedno domaće sredstvo protiv bespilotnih letelica je sistem PVO „Sosna“. Ovaj kompleks može da otkrije letelice na udaljenosti od 30 kilometara, a krstareće rakete i dronove na 12 kilometara. Zona zagarantovanog presretanja doseže 1,3-10 kilometara, a visina 0,002-5 kilometara.

  U Rusiji se trenutno radi na kompleksu „Pticelov“ čiju municiju, u poređenju sa municijom „Sosne“, odlikuje nova raketa većeg dometa i visine presretanja.

  Između ostalih sredstava za borbu protiv bespilotnih letelica efikasan je i PVO sistem srednjeg dometa „Buk-M2E“ i protivavionski artiljerijski sistem Derivacija-PVO. U članku se naglašava da Rusija već sada ima dovoljno vrsta oružja da se „nosi sa ovim prilično demonizovanim“ „Bajraktarom TB2“.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  Rusija, Dronovi, bespilotne letelice, Tor-M2
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga