17:16 16 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  Sukob u Nagorno-Karabahu (714)
  0 211
  Pratite nas

  Ministarstvo odbrane Azerbejdžana saopštilo je da je Rusija poslala železnicom teret namenjen mirovnim snagama u Karabahu.

  „Prema protokolu potpisanom između Republike Azerbejdžan i Ruske Federacije, sprovode se odgovarajuće aktivnosti za podršku ruskog mirovnog kontingenta stacioniranog u azerbejdžanskom regionu Nagorno-Karabah“, navodi se u saopštenju Ministarstva.

  Takođe se ističe da su vojnici, automobilska i specijalna tehnika, uključujući druga sredstva za logističku podršku, stigli železnicom iz Rusije u Azerbejdžan 28. novembra i da su prošli graničnu i carinsku kontrolu.

  Teret namenjen mirovnjacima isporučen je u Bardu u nedelju preko železničke trase Jalama-Baku-Jevlah-Barda.

  Lideri Rusije, Azerbejdžana i Jermenije, Vladimir Putin, Ilham Alijev i Nikol Pašinjan, potpisali su 10. novembra zajedničku izjavu o potpunom prekidu borbenih dejstava u Nagorno-Karabahu. Kako se navodi u izjavi, jedan deo regiona prelazi pod kontrolu Azerbejdžana, strane će razmeniti zarobljenike, a ruske mirovne snage biće raspoređene duž kontakt linije i duž Lačinskog koridora koji povezuje Karabah sa Jermenijom. 

  Pročitajte još:

  Tema:
  Sukob u Nagorno-Karabahu (714)
  Tagovi:
  ruski mirovnjaci, Rusija, Nagorno Karabah
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga