22:55 15 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 753
  Pratite nas

  Nemačka predlaže Rusiji pomoć u izgradnji infrastrukture za transport vodonika u zemlje EU. Jedna od trasa za isporuku može postati „Severni tok 2“, saopštio je nemački ministar za zaštitu životne sredine Karsten Zah u okviru rusko-evropske konfrencije za klimu koja se održava u Moskvi.

  „Čini mi se da će u dugoročnoj perspektivi više vodonikovih sirovina biti isporučivano Severnim tokom 2. Naravno, postojaće i prelazni period, ali u dugoročnoj perspektivi će to biti vodonikove sirovine“, rekao je Zah, odgovarajući na pitanje da li „Severni tok 2“ može u dugoročnoj perspektivi biti iskorišćen za isporuke vodonika.

  Zah je skrenuo pažnju na to da u Evropi ima sve više potrošača koji su zainteresovani za vodonik. On vidi veliku perspektivu saradnje Nemačke i Rusije po ovom pitanju.

  „Rusija je najveći isporučilac energenata. Pošto će se potražnja pomerati u stranu vodonika, u interesu Rusije i Nemačke, kao i EU je da se napravi odgovarajuća infrastruktura i shema za podršku ovog sektora energetike“, dodao je Zah.

  Po njegovom mišljenju, Rusija ima veliki potencijal za proizvodnju vodonika.

  „Spremni smo da pomognemo u izgradnji ove infrastrukture“, zaključio je nemački ministar.

  Podsetimo, 5. decembra će biti nastavljeni radovi na „Severnom toku 2“, u nemačkim vodama.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  Rusija, Severni tok 2
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga